vineri, 26 ianuarie 2018

Echipamentele din sala de fitness - picioare

Cand dorim sa ne lucram picioarele intr-o sala de fitness trebuie sa cunoastem aparatele la care sa ne indreptam. In acest articol voi face doar o clasificare a acestor aparate, iar utilizarea lor va fi tratata in alte articole special dedicate pentru exercitiile de intarire musculara a picioarelor.
Presa
(presa orizontala)


(presa hack squat)

(presa inclinata)

Cu ajutorul acestui aparat se lucreaza cvadricepsii, bicepsii femurali si muschii fesieri. In functie de cum sunt tinute picioarele si miscarea executata se pot lucra si gambele. Presa pentru picioare poate fi de mai multe feluri in functie:presa inclinata, presa la 45 de grade, presa hack squat, presa orizontala.
Aparatul Smith
Acest aparat este dotat cu un cadru de otel, pe care sunt dispuse doua canale culisante, care repezinta traiectoria fixa a barii, cu un blocator in anumite pozitii pentru aceasta. Echilibrul barii este mentinuta de acest echipament. Pe cadru mai sunt dispuse si suporturi pentru discuri. 
Aparatul Smith poate fi cu o anumita inclinare a canalului de culisare pentru bara si canalul de culisare poate fi perpendicular pe sol.
La acest aparat se pot face o multitudine de exercitii pentru diverse grupe musculare ( picioare, piept, spate, umeri, brate).
Aparatul pentru extensie picioare

Acest aparat este conceput pentru intarirea musculaturii picioarelor. Grupa  musculara care se lucreaza pe acest aparat este cvadricepsi, o grupa formata din patru muschi in partea frontala a coapsei cu o importanta mare pentru pastrarea stabilitatii de a sta in picioare sau de a merge.
Aparatul pentru flexia  picioarelor din sezut

(aparat de flexie picioare)

La acest aparat se lucreaza muschii bicepsi femurali. El se foloseste asemanator cu aparatul de extensii picioare, doar ca pozitia de pornire este cu picioarele intinse, iar pozitia de final este cu picioarele indoite la 90 de grade, ca in figura urmatoare.

Aparat flexia picioarelor din culcat

Cu ajutorul acestui aparat se lucreaza bicepsii femurali si fesierii. Pozitia de pornire este cu picioarele intinse, iar pozitia de final este cu picioarele indoite la 90 de grade.
Echipament pentru gambe


Echipament adductie si abductie din sezut
(echipament de abductie picioare)

(echipament de adductie picioare)

Echipamentul de abductie picioare, indeparteaza picioarele si lucreaza muschii abductori, adica muschii din exteriorul coapsei si ca muschi secundari lucreaza muschii glutei.
Echipamentul de adductie picioare, apropie picioarele si lucreaza muschii adductori, adica muschii interiori coapsei si ca muschi secundari, lucreaza muschii glutei si bicepsii femurali.
Exista aparate combinate intre adductie si abductie, ca si cea din imagine.
Aparat universal pentru abductor, adductor si fesieri
Cu ajutorul acestui aparat ne lucram fesierii, dar si bicepsii femurali.
Aparat pentru extensii fesieri


La acest aparat se lucreaza muschii fesieri mari si ca muschi secundar, se lucreaza bicepsii femurali.

Aparat de hiperextensii


La acest aparat se lucreaza muschii fesieri, muschii spatelui si muschii coapsei.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clasele proteinelor

  Dupa cum am amintit in articolul precedent, astazi voi scrie putin despre clasele proteinelor. Aceste proteine alimentare sunt clasifica...