vineri, 16 martie 2018

Abdomene (crunch)

      Toata lumea isi doreste sa aibe un abdomen cat mai frumos lucrat, sa se vada cat mai bine "patratelele". Dar pentru a avea un astfel de abdomen nu sunt indeajuns exercitiile la aparatul de abdomene crunch sau sa faci sute de abdomene de un singur tip.
      Secretul este o dieta echilibrata, mult cardio pentru a elimina tesutul adipos care acopera muschii abdominali, multe exercitii de diferite tipuri pentru abdominali si multa rabdare. Pentru o definire cat mai vizibila si frumoasa, acesti muschi trebuie lucrati "3D" si sa li se acorde o importanta la fel de mare ca la ceilalti muschi. Ce inseamna asta? Sa iti lucrezi fiecare particica a abdominalilor, sa acorzi o zi numai pentru abdominali asa cum acorzi o zi pentru picioare, brate, spate, piept, umeri.
      Hai sa incepem sa insiram cateva exercitii care lucreaza diverse parti ale abdominalilor.
      Unul dintre cele mai cunoscute exercitii este crunch sau pur si simplu abdomene.

1) Crunch 


      Stai intins pe spate, cu genunchii indoiti, talpile pe podea si mainile in spatele capului. Inspira si ridica trunchiul prin rotunjirea spatelui.
     Important in acest exercitiu este sa inspiri si sa expiri. Nu tine aerul in tine pentru ca va fi afectata glota (sa nu tii aerul in gat). Cand esti jos muschii abdominali trebuie sa fie intinsi si relaxati, iar cand esti sus trebuie sa fie in tensiune maxima (adica incordati). Niciodata nu trage capul cu mainile.

O alta metoda este de a tine mainile pe picioare, pentru a nu a avea tendinta sa iti tragi capul in sus cu mainile. Misca-le o data cu coborarea si ridicarea trunchiului ca in imaginea de mai jos.
Acest exercitiu lucreaza partea superioara a marelui drept, adica "patratelele alea de sus a abdomenului".


2) Abdomene pana sus


Stai intins pe spate, cu genunchii indoiti, talpile pe podea si mainile in spatele capului. Inspira si ridica trunchiul prin rotunjirea spatelui pana sus. Si aici poti tine mainile pe cap sau ca in imagine.
Acest exercitiu lucreaza in mod special partea superioara a marelui drept, dar actioneaza si flexorii soldului si oblicii (muschii abdominali laterali).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clasele proteinelor

  Dupa cum am amintit in articolul precedent, astazi voi scrie putin despre clasele proteinelor. Aceste proteine alimentare sunt clasifica...