marți, 6 martie 2018

genuflexiune in saritura

    Dupa ce am invatat sa facem genuflexiuni, hai sa il introducem intr-un exercitiu de tip plyo.
    Ce reprezinta exercitiile plyo? Sunt exercitii intense pe baza de sarituri, in care contractiile musculare se produc in intervale scurte de timp, scopul fiind cresterea fortei explozive. Aceste tipuri de exercitii ard grasimile intr-un timp foarte scurt. Ele se recomanda persoanelor care cunosc bine exercitiile si care au cat de cat conditie fizica. De ce am zis doar aceste categorii de persoane? Pai, daca nu sti sa faci corect exercitiile de baza, in  momentul in care te apuci sa le faci cu sarituri si la o viteza mare, te poti rani foarte usor nestiind cum sa aterizezi si care este postura corecta a exercitiului. La cei care au cat de cat conditie fizica, ma refer la cei care au mai facut ceva miscare pana acuma. Daca toata viata ai fost sedentar se recomanda inceperea cu cardio clasic (alergare, stepper, rowing machine) pana iti intri in mana si corpul se obisnuieste cat de cat cu efortul care il depui (inima in mod special trebuie sa se obisnuiasca).
     Bun... Acum hai sa vedem cum facem acest tip de genuflexiune...

1. Genuflexiune in saritura (jump squat)

Pornim din pozitia de genuflexiune, si sarim in sus aterizand tot in pozitia de genuflexiune. Repetam aceasta miscare de cate ori putem (ori numeri sariturile, ori le faci contra cronometru).

2. Genuflexiune in saritura cu 3 pozitii

Pornim din pozitia de genuflexiune si sarim in sus aterizand tot in pozitia de genuflexiune, dar de data asta la distanta putin mai mare de umeri (nu foarte mare pentru ca urmeaza al treilea pas), mai facem o saritura si aterizam cu picioarele si mai departate de ultima pozitie (gen sumo). Acuma facem revenirea si sarim inapoi de la pozitia sumo, la pozitia intermediara, pana la genuflexiunea normala. Si aici facem acest exercitiu pana nu mai putem (le poti numara sau le poti face contra cronometru).

Aceste tipuri de exercitii te ajuta sa slabesti, dar te si tonifica. Merita incercate! La inceput, daca simti ca e greu, nu te lasa! Fa mai putine repetari si saptamanal introduci cate o repetare in plus.
Mult spor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clasele proteinelor

  Dupa cum am amintit in articolul precedent, astazi voi scrie putin despre clasele proteinelor. Aceste proteine alimentare sunt clasifica...