marți, 20 martie 2018

Abdomene de tip "foarfeca" (scissors)

Abdomene "foarfeca" cunoscute si ca scissors lucreaza intens partea inferioara a marelui drept.

1) Foarfeca

Stai intins pe spate, cu picioarele ridicate aproximativ  10-20 cm si cu mainile pe podea. Ridica un picior in sus si in timp ce il cobori inapoi, il ridici pe celalalt, ca si cum ar fi lamele unei foarfece. Fa acesta miscare intr-un ritm putin alert. Nu uita sa inspiri si sa expiri pe tot parcursul exercitiului.


2)Foarfeca incrucisata

Stai intins pe spate, cu picioarele ridicate aproximativ  10-20 cm si cu mainile pe podea. Miscarea este asemanatoare cu abdomenele foarfeca, cu diferenta ca piciorele realizeaza o  miscare incrucisata. Fa acesta miscare intr-un ritm putin alert. Nu uita sa inspiri si sa expiri pe tot parcursul exercitiului.



3) Foarfeca din pozitia V

Stai intins pe spate, cu picioarele ridicate aproximativ  10-20 cm si cu trunchiul ridicat.

 In timp ce stai in pozitia aproximativa de litera "V", ridica un picior in sus si in timp ce il cobori inapoi, il ridici pe celalalt, ca si cum ar fi lamele unei foarfece. Fa acesta miscare intr-un ritm putin alert. Nu uita sa inspiri si sa expiri pe tot parcursul exercitiului. Acest exercitiu iti lucreaza tot muschiul abdominal din fata (marele drept superior si foarte intens marele drept inferior), dar si cvadricepsii.


4) Foarfeca incrucisata din pozitia V

Stai intins pe spate, cu picioarele ridicate aproximativ  10-20 cm si cu trunchiul ridicat.
 In timp ce stai in pozitia aproximativa de litera "V", realizeaza miscarea de la exercitiul abdomenele foarfeca din pozitia "V", cu diferenta ca piciorele realizeaza o  miscare incrucisata Fa acesta miscare intr-un ritm putin alert. Nu uita sa inspiri si sa expiri pe tot parcursul exercitiului. Acest exercitiu iti lucreaza tot muschiul abdominal din fata (marele drept superior si foarte intens marele drept inferior), dar si cvadricepsii (muschii picioarelor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clasele proteinelor

  Dupa cum am amintit in articolul precedent, astazi voi scrie putin despre clasele proteinelor. Aceste proteine alimentare sunt clasifica...