marți, 20 martie 2018

Abdomene din sezut (seated jacks)

Abdomenele din sezut pot fi facute fie pe marginea unei banci, marginea unei canapele, fie de pe saltea (podea). Cu aceste exercitii iti lucrezi in mod special "V" -ul, marele drept superior si cvadricepsii.

1) Abdomene din sezut cu sprijin

Stai jos cu picioarele si trunchiul ridicat, stand doar pe sezut ( aproximativ pozitia de "V"). Mainile le tii pe podea, pe langa corp, ca sprijin. Ridica genunchii pana la piept si revino inapoi in pozitia de plecare. Repeta de mai multe ori aceasta miscare. Nu uita sa inspiri si expiri pe tot parcursul exercitiului.
Acest exercitiu il poti executa stand pe marginea unei banci/ canapele, tinandu-te cu mainile de marginea bancii/canapelei.


2)Abdomene din sezut fara sprijin

Stai jos cu picioarele si trunchiul ridicat, stand doar pe sezut. Mainile trebuie sa fie pe langa corp, fara sa te sprijini pe ele (sau poti sa le ti in zona pieptului, important este sa nu te sprijini pe ele). Ridica genunchii pana la piept si revino in pozitia de plecare. Repeta de mai multe ori aceasta miscare. Nu uita sa inspiri si expiri pe tot parcursul exercitiului.
Acest exercitiu il poti executa stand pe marginea unei banci/ canapele.


3) Stai in pozitia "V"

Stai jos cu picioarele si trunchiul ridicat, stand doar pe sezut. Mainile NU le folosesti ca sprijin. Stai in aceasta pozitie cat poti de mult. Nu uita sa inspiri si sa expiri!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clasele proteinelor

  Dupa cum am amintit in articolul precedent, astazi voi scrie putin despre clasele proteinelor. Aceste proteine alimentare sunt clasifica...