vineri, 16 martie 2018

Abdomene cu rasuciri oblice (Cross crunch si bicicleta cu rasuciri oblice)

Un exercitiu foarte bun si usor de efectuat este abdomene cu rasuciri oblice. Acest tip de abdomene lucreaza foarte mult partea laterala (oblicii), dar si partea superioara a marelui drept.


1) abdomene cu rasuciri oblice (cross crunch)



Stai intins pe spate, cu genunchii indoiti, talpile pe podea si mainile in spatele capului. Inspira, ridica trunchiul si roteste-l in partea stanga, coboara jos, dupa care ridici din nou si rotesti spre dreapta.

Nu tine respiratia in gat: inspira si expira! Nu trage capul cu mainile, ele stau acolo doar asa! Cand esti jos relaxeaza abdominalii si cand realizezi miscarea de ridicare si rotatie incoarda-i.

2)Bicicleta cu rasuciri oblice


O alta varianta pentru a combina partea superioara a marelui drept, oblicii, dar si partea inferioara a marelui drept, este exercitiu bicicleta cu rasuciri oblice.
Stai pe sezut cu picioarele si trunchiul formand un fel de V.
In momentul in care rasucesti trunchiul in stanga, indoaie piciorul drept si adu-l la cotul mainii stangi. Revino la pozitia de plecare si repeta miscarea pe partea opusa.Miscarea se repeta si pentru partea opusa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clasele proteinelor

  Dupa cum am amintit in articolul precedent, astazi voi scrie putin despre clasele proteinelor. Aceste proteine alimentare sunt clasifica...