marți, 27 martie 2018

Derivatele plank-ului

1) Breakdancers

Pentru acest exercitiu stai in pozitia donkey (donkey este un exercitiu in care sari cu picioarele in spate si in sus), dar fara sa atingi podeaua cu genunchii. Tine abdominalii incordati.

Stai cu mana stanga pe podea, intoarce corpul la 90 de grade fata de pozitia initiala, intinde piciorul stang in fata  si pastreaza piciorul drept indoit si pe varf (stai pe varf pentru a putea roti corpul cu usurinta si asa eviti si accidentarile). Revino la pozitia initiala si fa aceeasi miscare si pe partea cealalta. Totul se face intr-un ritm mai alert. Cu acest exercitiu faci cardio si tonifiere in acelasi timp.


2) Plank climbers

Pentru a efectua acest exercitiu, te pui in pozitia basic plank, cu mainile intinse si incepi sa cobori partea superioara a corpului indoind mainile, pe rand, de la coate, asezand antebratul pe podea, dupa care treptat ridici partea superioara a corpului intinzand si ridicand, treptat, mainile de pe podea. Nu uita sa iti tii abdominalii incordati pe tot parcursul exercitiului.


3) Plank cu atingere de umeri

Pentru a efectua acest exercitiu, te pui in pozitia basic plank, cu mainile intinse. Pe rand ridici cate o mana de pe podea, atingand umarul opus. Nu uita sa iti tii abdominalii incordati pe tot parcursul exercitiului.


4) Plank cu genunchiul la piept (jumatate de burpee)

Pentru a efectua acest exercitiu, te pui in pozitia basic plank, cu mainile intinse.

 Adu ambele picioare sub tine, deodata, cu genunchii la piept. Printr-o saritura revii la pozitia initiala. Repeta pana simti ca iti iau "foc" muschii.

5) Plug cu saritura

Pentru a efectua acest exercitiu, te pui in pozitia basic plank, cu mainile intinse.

Sari cu picioarele intr-o parte, stand cu partea superioara a corpului nemiscat, dupa care sari in partea opusa. Repeti aceasta miscare pana simti ca iti ard muschii.

6) Plank jacks

Plank jacks este un exercitiu foarte bun in care iti lucrezi tot corpul, dar in mod special abdominalii si umerii.
Pentru a efectua acest exercitiu, te pui in pozitia basic plank, cu mainile intinse si prin saritura desparti picioarele asemanator cu lamele unei foarfece. Nu uita sa iti tii abdominalii incordati pe tot parcursul exercitiului.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clasele proteinelor

  Dupa cum am amintit in articolul precedent, astazi voi scrie putin despre clasele proteinelor. Aceste proteine alimentare sunt clasifica...