sâmbătă, 17 martie 2018

abdomene de tip "lumanare"

Aceste tipuri de abdomene iti lucreaza foarte intens partea inferioara a marelui drept, si anume "V"-ul mult dorit. Ceea ce ai nevoie pentru a le executa este o saltea si atitudine pozitiva.

1) Lumanarea (straight leg raise)


Stai intins pe spate. Pune mainile sub fesieri si ridica partea inferioara a corpului, adica picioarele, pana realizezi un unghi de 90 de grade intre picioare si trunchi. Coboara usor in jos.
Nu uita: inspira si expira pe toata durata exercitiului!

 2)  Lumanare cu ridicarea picioarelor deasupra capului


Stai intins pe spate. Pune mainile pe jos, pe langa corp, si ridica partea inferioara a corpului impreuna cu spatele (partea dorsala) pana ajungi cu picioarele deasupra capului (aproape atingi podeaua cu varful degetelor de la picioare). Revino usor in pozitia initiala. Acest exercitiu iti lucreaza marele drept (partea inferioara foarte intens si partea superioara), dar si muschii dorsali.

3) Lumanare cu ridicare a spatelui (reverse crunch)


Stai intins pe spate cu mainile pe podea, pe langa corp si picioarele ridicate la 90 de grade. 

Ridica spatele de pe podea in asa fel incat picioarele si trunchiul sa fie o linie dreapta. Revino usor la pozitia initiala. Inspira si expira pe durata exercitiului!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clasele proteinelor

  Dupa cum am amintit in articolul precedent, astazi voi scrie putin despre clasele proteinelor. Aceste proteine alimentare sunt clasifica...